Hoort uitvaartzorg op Zorgscore thuis?

Op Zorgscore tref je alle zorgaanbieders aan in Nederland. Dit betreft onder andere de kraamzorg, mondzorg of paramedische zorg. Maar sinds kort ook uitvaartzorg. Uitvaartverzorging betreft immers niet slechts 'de laatste eer', hoe belangrijk ook, maar een waardig afscheid hangt ook samen met een uitstekende 'laatste zorg'. Vandaar onze keuze.

Sinds december hebben we op onze onze site de uitvaartverzorgende organisaties toegevoegd die op zoekmachines zoals Google een eigen vermelding hebben. Meestal zijn er ook waarderingen aan toegevoegd via het reviewsysteem.
In veel gevallen staan er tevens waarderingen over uitvaartverzorgers op Facebook. Op Zorgscore kan je geen waardering achterlaten. Wij verzamelen slechts wat er beschikbaar is. We voegen alleen de scores toe aan de betreffende locaties.

Is uitvaartzorg 'zorg'?

Omdat er best enige verwarring bestaat omtrent het woordje zorg proberen we hier wat meer te vertellen over onze argumentatie om uitvaartverzorging toe te voegen als 'zorgtype' op onze website zorgscore.nl.
Uitvaartzorg is uiteraard geen 'gezondheidszorg'. Maar er wordt wel degelijk veel zorg geleverd.
Op de website van een uitvaartonderneming lezen we: "En ik zorg: voor degenen die het leven en elkaar los moeten laten. Want je hoeft het echt niet allemaal alleen te bedenken en te doen. Uitvaart én Zorg dus .. (..)" bron 

De laatste verzorging van het lichaam van een overledene, maar ook de zorg voor de naasten maken deel uit van de uitvaartbegeleiding. Daar komen vaardigheden bij kijken die gerelateerd zijn aan verpleging en verzorging, maar ook aan coaching en psychologische bijstand.

De status van Zorgscore

Op de websites waar je zorgaanbieders in Nederland kunt beoordelen kom je uitvaartverzorging niet tegen. Dit heeft te maken met de formele status van de uitvaartverzorging. Deze maakt geen deel uit van onze gezondheidszorg en evenmin van ons zorgverzekeringsstelsel.

Omdat 'Zorgscore' een portal is die de zorg in bredere zin wil ontsluiten voor wie zorg zoekt, zijn er op Zorgscore bijvoorbeeld naast de reguliere zorgtypes ook audiciens te vinden. We willen graag het complete palet van de zorg laten zien. Je vindt alle zorgtypes op Zorgscore op deze pagina terug.

De ondernemingen in de uitvaartverzorging tref je hier aan. We hebben de zoekmachines gebruikt als bron om deze toe te voegen. Het is dus best mogelijk dat we uitvaartverzorgers gemist hebben. Laat je ons dat dan even weten?

Mocht je als uitvaartondernemer je bedrijf willen verifiëren dan kan dit door ons een mailtje te sturen vanuit je bedrijfs e-mailaccount. We sturen je dan zo snel mogelijk een registratiemailtje terug. Daarna kan je kiezen voor het standaard abonnement of het PRO-abonnement. Daarmee kun je je verder onderscheiden op onze website en/of onze widget met je score op je website plaatsen. Info over onze abonnementen vind je hier. Het standaardabonnement kan je in de introductieperiode gratis afsluiten en onbeperkt gratis blijven gebruiken.