Ambulante begeleiding: is het wat voor mij?

Ons thuis hoort de plek te zijn waar we tot rust en ontspanning kunnen komen. Soms kan deze rust en ontspanning echter verstoord worden. Zowel in het zelfstandig wonen als samen met ons gezin kunnen er verschillende situaties ontstaan waar we niet alleen uit lijken te komen. Ambulante begeleiding biedt (tijdelijke) ondersteuning om samen met jou, en het gezin, weer terug naar de rust en ontspanning te keren in jouw thuis.

Ondersteuning in je thuissituatie

Het kan zijn dat je lastige, terugkerende situaties ervaart in de opvoeding van je zoon of dochter, je moeite hebt met het overzien van je bankzaken of dat je mentale gezondheid, je gevoel van rust en ontspanning sterk beïnvloedt. Misschien is dit nog maar sinds korte tijd, misschien is het iets wat al vaker is teruggekomen. Het kan helpen om samen met ambulante begeleiding bij Plushome hierbij stil te staan. Juist in jouw eigen thuissituatie, daar waar jij je (hopelijk) het meest veilig voelt, word je ondersteund in dat wat je lastig vind.

De stap zetten

Het kan als een drempel voelen om uit te reiken wanneer je moeilijke situaties ervaart in je thuissituatie. Ambulante begeleiders begrijpen dit als geen ander. Je thuis openstellen is kwetsbaar en een hele stap! Toch kan het juist de stap zijn die op dit moment precies nodig is en jou brengt waar je wilt zijn. In veiligheid en verbinding. 

Samenwerken met een ambulant begeleider

Samen met een ambulant begeleider neem je de tijd om vanuit verschillende hoeken naar jouw situatie te kijken. Wat gebeurd er? Waar liggen jouw krachten? Waar kan er aan gewerkt worden? En, wat is hiervoor nodig? Doordat een ambulant begeleider op regelmatige, structurele basis bij jou langs komt blijf je op actieve wijze met de situatie aan de slag gaan. Daarnaast biedt het een stok achter de deur voor de momenten dat je even dat luisterend oor of advies, van buitenaf nodig hebt. Samen ga je aan de slag met doelen die je stap voor stap zult behalen. 

Apart of met het hele gezin

Je kunt kiezen voor ambulante begeleiding bij jouw thuis op zowel het gebied van jouw dagelijkse, persoonlijke vrij tijd en ontwikkeling als (mogelijk) deze van jouw partner en kinderen. De ambulant begeleider kan met alle gezinsleden apart en samen aan de slag. Helemaal afhankelijk van jouw hulpvraag wordt er aangesloten op jouw behoeften. Blijkt er bijvoorbeeld naast een ambulant begeleider, ook een speltherapeut voor jouw zoon of dochter nodig te zijn, of een extra helpende hand in de financiën? Samen met de ambulant begeleider kan dit voor jou ingezet worden. Tot slot biedt een ambulante begeleider vaak extra ondersteuning wanneer jouw persoonlijke situatie hierom vraagt. Denk aan 24/7 bereikbaarheid indien dit nodig is en dit stem je samen met hen af. Neem de stap, kies voor jouw rust en ontspanning in jouw thuis.