Over Zorgscore

Zorgscore is de zoekmachine om de zorgaanbieder te vinden die bij je past. Je vindt snel wat je zoekt in het overzicht van meer dan 60.000 praktijken, klinieken en zorginstellingen. Zorgscore verzamelt de scores van de belangrijkste reviewplatforms in Nederland. Zo krijg je in een oogopslag van zorgaanbieders bij jou in de buurt de scores te zien en kan je makkelijk vergelijken.

Wat willen we bereiken met Zorgscore?

De missie van Zorgscore is om de zorg toegankelijker en transparanter te maken. De zorg loopt erg achter op andere sectoren. Meer transparantie is een manier om de kwaliteit en toegankelijkheid van de zorg in ons land te verbeteren. In andere sectoren, zoals in het toerisme, is de kwaliteit van de producten toegenomen door klantbeoordelingen. Zorgscore draagt door de transparantie bij in het gemak de zorgaanbieder te vinden die het best past bij iemand die zorg nodig heeft.

We zien Zorgscore als het startpunt van je zoektocht naar de beste zorg. Een cijfer zegt lang niet alles maar geeft wel een belangrijke eerste indruk. De Zorgscore is het gemiddelde cijfer van het beoordelingsplatform met de meeste waarderingen over een zorgaanbieder.

We raden je aan zelf vérder te kijken op de beoordelingsplatforms. Lees de beoordelingen van patiënten en weet ze op waarde te schatten. Mocht je dan je definitieve keuze willen maken, dan is het verstandig om die bevestigd te zien (of niet) door de website van de zorgaanbieder aan wie jij denkt te bezoeken. Sommige zorgaanbieders vinden het trouwens helemaal niet erg als je eerst eens komt kennismaken voordat je je definitief aanmeldt. Neem daarover vooraf contact op met de zorgaanbieder van je keuze.

Ben je Zorgaanbieder? Klik hier.

Hoe werkt Zorgscore?