Dit is de Bèta-versie van Zorgscore. We zijn nog bezig scores te finetunen. Mocht je foutjes tegenkomen, wil je dat dan laten weten via info@zorgscore.nl?

Over Zorgscore

In 2020 hebben we met een groepje ondernemers het initiatief genomen voor Zorgscore. Op zorgscore.nl laten we het overzicht zien van alle beoordelingscijfers die we hebben gevonden op websites die beoordelingen verzamelen en publiceren.

Wat willen we bereiken met Zorgscore?

De missie van Zorgscore is om de zorg toegankelijker en transparanter te maken. De zorg loopt erg achter op andere sectoren. Meer transparantie is een manier om de kwaliteit en toegankelijkheid van de zorg in ons land te verbeteren. In andere sectoren, zoals in het toerisme, is de kwaliteit van producten toegenomen door klantbeoordelingen. Zorgscore draagt bij in het gemak de zorg te vinden die het best past bij iemand die zorg nodig heeft.

We zien Zorgscore als het startpunt van je zoektocht naar de beste zorg. Een cijfer zegt niet lang alles maar geeft wel een belangrijke eerste indruk.

We raden je aan zelf vérder te kijken op de beoordelingsplatforms. Lees de beoordelingen van patiënten en weet ze op waarde te schatten. Mocht je dan je keuze kunnen maken, dan is het altijd verstandig om die bevestigd te zien (of niet) door de website van de zorgaanbieder aan wie jij denkt te bezoeken. Veel zorgaanbieders vinden het trouwens helemaal niet erg als je eerst eens komt kennismaken voordat je je definitief aanmeldt. Neem daarover vooraf contact op met de zorgaanbieder van je keuze.

Hoe werkt Zorgscore?