Dit is de Bèta-versie van Zorgscore. We zijn nog bezig scores te finetunen. Mocht je foutjes tegenkomen, wil je dat dan laten weten via info@zorgscore.nl?

Hoe werk Zorgscore.nl?

Je kunt de Zorgscore van een zorgaanbieder makkelijk vergelijken met andere praktijken door op plaats (of straal) te zoeken.

Hoe werkt Zorgscore in de praktijk? Een voorbeeld.

Homepage

Stel: je zoekt een nieuwe fysiotherapeut in Alkmaar. Op onze homepage selecteer je dan eerst de categorie fysiotherapeuten onder de zoekbalk. In het scherm zoek je dan op plaats of postcode en je selecteert eventueel hoeveel kilometer je zoekbereik mag zijn. Klik erna op ‘zoeken’.

Lijstoverzicht praktijken in een stad/zoekgebied

Erna krijg je een rijtje fysiotherapiepraktijken te zien in Alkmaar. Vervolgens kun je sorteren op ‘score aflopend’, ‘score oplopend’ of een overzicht op alfabetische volgorde. In een oogopslag zie je in het lijstje met fysiotherapiepraktijken in Alkmaar welke praktijken de beste Zorgscore hebben. Dit herken je aan de kleur van het hartje (lichtgroen). Naarmate een zorgaanbieder slechter scoort wordt het groen in het hartje donkerder. Bij een Zorgscore lager dan 6 gaat de kleur over in blauwtinten. Klik vervolgens op een fysiotherapeut in het lijstje met fysiotherapiepraktijken in Alkmaar om meer informatie te lezen. Dan kom je op de praktijkpagina uit.

De praktijkpagina van een Zorgaanbieder

Op deze praktijkpagina vind je informatie van de zorgaanbieder zelf. Staat er een blauw vinkje bij de naam dan betekent dit dat de zorgaanbieder zijn pagina geverifieerd heeft. In de bovenhoek tref je de Zorgscore van de zorgaanbieder aan. Onderaan vind je behalve het platform waar we de Zorgscore op baseren ook het overzicht van de overige reviewplatforms Door op een linkje te klikken kom je op de website van het desbetreffende beoordelingsplatform terecht.

Daar kan je ook meer lezen over hoe het cijfer op dat platform tot stand is gekomen. Je kunt er ook de teksten lezen van bezoekers die daar een beoordeling hebben geschreven. Meestal vind je meerdere linkje naar de beoordelingsplatforms. Deze kan je stuk voor stuk checken. Zo kun je snel en grondig onderzoek naar een fysiotherapiepraktijk in Alkmaar die goed beoordeeld wordt door patiënten die je voorgingen.

Zorgscore.nl is het startpunt op je zoektocht naar de zorg die het best bij je past.

NB De Zorgscore die wij vermelden op onze website en widget is het gemiddelde cijfer van alle beoordelingen van het reviewplatform met de meeste beoordelingen over de desbetrefffende praktijk of organisatie.

Doe meer checks voordat je je zorgaanbieder kiest

Het is verstandig om op de pagina's van de beoordelingsplatforms zoals Google en Zorgkaart Nederland je verder te verdiepen in de beoordelingen die je daar vindt.

Tenslotte: Als je klikt op het linkje naar de website van de zorgaanbieder zelf kan je daar nog een paar checks doen. Kloppen alle gegevens wel? Hoe ziet het team eruit? Is er nog plaats voor nieuwe patiënten of is er een patiëntenstop? Daar lees je ook hoe je je kunt aanmelden. En wie weet is het een idee om eerst een kennismakingsgesprek te voeren. Vaak is dat mogelijk, maar vraag er wel vooraf naar.