Op zoek naar een goede huisarts in de grote stad: waar moet je op letten?

<advertorial>

Wanneer je in de grote stad gaat wonen, dan is het natuurlijk wel van belang dat je een goede huisarts hebt. Mocht er iets met je aan de hand zijn, dan kun je altijd bij hem of haar terecht. Het is dus erg belangrijk dat je een huisarts bij je in de buurt hebt zitten. In noodsituaties is diegene altijd te bereiken en het geeft ook een stuk meer rust om een huisarts in de buurt bij je te hebben. Het is daarom wel van belang dat je een huisarts gaat kiezen die naadloos bij je aansluit. Hieronder lees je dus precies waar je op moet letten als je een huisarts in de grote stad zoekt.

1. Zorgverzekering

Allereerst is het van belang dat je een zorgverzekering hebt, waarmee je dus naar de huisarts toe kunt gaan. In het basispakket van een zorgverzekeraar kun je sowieso naar de huisarts. Ook ben je dan verzekerd als je een spoedgeval hebt. Het is wel van belang dat je een zorgverzekering afsluit die naadloos bij je aansluit. Zo kan het zijn dat je fysio nodig hebt. Kies dan ook voor afspraken bij de fysio in je zorgpakket. Op die manier kun je nog veel meer aanvullende verzekeringen afsluiten, zodat je zonder problemen gebruik kunt maken van het zorgsysteem in Nederland, zonder dat je zelf heel veel geld hoeft te betalen. Kies dus een verzekering die bij jou past en ga op zoek naar een huisarts bij jou in de buurt.

2. Beschikbare plekken

Het is natuurlijk ideaal om een huisarts in de buurt te hebben van waar je woonachtig bent. Toch is dit tegenwoordig een heel groot probleem. Veel huisartsen zitten vol en er zijn gewoon veel mensen die de zorg van een huisarts nodig hebben. Het is dus goed om eens rond te bellen bij jou in de omgeving waar nog beschikbare plekken zijn als het gaat om de huisarts. Zo kan het zijn dat je langer moet zoeken, maar dat je dan eenmaal wel een huisarts vindt met nog een plekje voor jou. Beschikbare plekken zijn dus heel erg belangrijk als het gaat om het vinden van een huisarts.

3. Kijk naar de huisarts zelf

Daarnaast is het ook van belang dat je een indruk krijgt van je huisarts. Hij of zij moet natuurlijk een goede indruk bij je achterlaten. Een huisarts kan namelijk van groot belang zijn in je gezondheid en je moet dus alles open en eerlijk met hem of haar durven delen. Op die manier is het dus verstandig dat je ook een goed gevoel krijgt bij je huisarts. Maak een intakegesprek en kijk wat voor gevoel een huisarts jou geeft. Krijg je een goed gevoel? Dan is het dus tijd om je in te schrijven bij zijn of haar praktijk.

4. Spreekuur

Bij een huisarts kan het zijn dat ze werken met een spreekuur. Tijdens dit uur kun je zonder afspraken binnenkomen en kun je vanzelf je probleem met de huisarts bespreken. Toch zijn er bij veel huisartsen ook andere afspraken gemaakt omtrent spreekuur. Het is dus wel verstandig dat je goed kijkt naar de afspraken en het spreekuur. Op die manier krijg je inzicht in hoe de praktijk is geregeld en of dit bij jou aansluit.

5. Locatie

Als laatste moet je natuurlijk kijken naar de locatie van je huisarts. Het moet niet zo zijn dat je meer dan een uur moet reizen voordat je bij je huisarts bent. Zorg dus voor een plekje in de buurt en ga heen als dat nodig is. Op die manier voel je je ook een stuk veiliger en kun je binnen no time naar de huisarts gaan als dat nodig is.