Wetenschap en huidverzorging, hand in hand

<Advertorial>


Iedereen wil een mooie huid hebben en deze zo lang mogelijk behouden. Dit is soms wat lastig om te krijgen of te behouden. Wetenschap weet hier alle in’s en out’s over en gaat dus perfect hand in hand met de juiste huidverzorging. In dit artikel lees je hoe wetenschap jouw huid naar een next level kan tillen en je deze zo lang mogelijk kan behouden.

Natuurlijk mooi blijven

Iedereen wil naarmate je ouder wordt die mooie jonge huid behouden. Dit is niet altijd even makkelijk omdat je huid ook verandert. Soms is het dus lastig om te weten wat je huid nodig heeft. Je wilt het liefst geen botox of fillers, maar weet ook niet zo goed hoe je het moet aanpakken. Wetenschap is erg van belang als je over je huid nadenkt. Skinceuticals is bijvoorbeeld een product dat gebaseerd is op wetenschap. Door vele onderzoeken zijn dit dus innovatieve huidverzorgingsproducten die niet alleen de huid verzorgen maar ook de gezondheid van de huid aanpakken. Want als we eerlijk zijn gaat huidverzorging puur over de cellulaire en moleculaire cellen, biologie en chemie. Deze drie factoren worden door de wetenschap omgezet om huidveroudering, huidtypes en huidaandoeningen te begrijpen. Hierdoor zie je dus dat wetenschap en huidverzorging hand in hand gaan. Want zodra deze factoren beter worden begrepen komt er meer duidelijkheid over hoe je jouw huid beter kan verzorgen en langer mooi kan houden zodat je huidveroudering tegen gaat.

2 wetenschappelijke tips

Antioxidant gebruiken helpt tegen huidbeschadiging en helpt cellulaire veranderingen diep in de huid tegen te gaan. Daarom is het dus van belang om elke dag een huidproduct met antioxidanten te gebruiken. Alhoewel het vaak wordt gezegd, past weinig tot niemand deze tip echt toe. Echter is dit wel van belang en wordt je huid hier ook veel blijer van. En wie wil nou geen blijere huid? Want zeg nou eerlijk, een blije huid is een blijere jij. Zonnebrand is essentieel voor het beschermen van veel belangrijke factoren. Als eerst UVA en UVB stralen. UVA stralen veroorzaken vroegtijdige huidveroudering en dat wil niemand. Wat ook goed is om te weten is dat UVA stralen door het hele jaar lang aanwezig zijn. In tegenstelling tot UVA stralen zijn UVB stralen verantwoordelijk voor de brandwonden en het bruinen van je huid. Beide stralen verhogen het risico op huidkanker. Deze redenen zijn dus genoeg om zonnebrand dagelijks aan je huid routine toe te voegen!

Stralen zoals je je vanbinnen voelt

Niet alles kan toch wetenschappelijk bewezen zijn? Dit antwoord moet je dan helaas teleurstellen, want de meeste tips en tricks zijn wetenschappelijk bewezen. Deze laatste tips en tricks die we je kunnen meegeven zijn goed om te weten en gelijk toe te passen. Dit heeft niks met producten te maken maar puur verzorging. Reinig je huid twee keer per dag goed met lauw warm water. Een huid moet fris zijn zodat hij de juiste ingrediënten van je huidproducten kan opnemen. Hierdoor oogt je huid dan ook frisser en jonger. Daarnaast is niet alleen het schoonhouden van je huid heel erg belangrijk maar ook de voeding die je huid geeft. Eet dus gezond en gevarieerd en drink voldoende water. Hierdoor zul je zien dat je huid strakker wordt en er minder oneffenheden zullen komen. De belangrijkste factor om je huid mooi te houden naarmate je ouder wordt zijn al deze tips vol te houden en dagelijks te gebruiken. Met deze kennis kan je jouw huid eindelijk laten stralen!