Zo zorg je goed voor je huid

- Advertorial -

 

Wist je dat je huid het grootste orgaan is? Juist daarom is het belangrijk dat je er goed voor zorgt, zodat je huis gezond blijft. Niet alleen ziet dat er mooier uit, maar het weerspiegelt ook je algehele gezondheid. Maar hoe zorg je nu echt goed voor je huid? Met deze stappen moet dat helemaal goed komen.

 

De allereerste stap van goede huidverzorging, is goed schoonmaken.

 

Je zult elke ochtend en avond je huid moeten wassen, voordat je begint aan het opsmeren van verzorgingsproducten. Kies een mild reinigingsproduct en gebruik zeker geen handzeep, want dat brengt juist schade aan je huid. Kijk daarbij ook goed naar jouw huidtype, want er zijn ook reinigers speciaal voor de droge, vettige of gevoelige huid. Een goede optie is de Heartleaf Quercetinol Pore Deep Cleansing Foam, welke je huid op een grondige, maar milde manier schoonmaakt. Vervolgens is het tijd om een moisturizer aan te brengen. Dit helpt met de vochtbalans goed te behouden, zodat je geen droge en schilferige huid krijgt. Overdag kun je het beste een moisturizer met SPF kiezen, zodat je ook beschermd bent tegen de zon. De Birch Juice Moisturizing Sun Cream SPF50+ PA++++ is hier een goed voorbeeld van en staat erg goed aangeschreven. ‘s Nachts heb je natuurlijk geen SPF nodig. Dan zou je kunnen gaan voor de B5 Panthenol Re-barrier Cream van Purito Seoul.

 

Gebruik een vitamine C serum

 

Wanneer je echt goed voor je huid wilt zorgen, mag een vitamine C serum niet ontbreken. Vitamine C is een goede toevoeging aan je routine, omdat het een sterke antioxidant is, welke helpt met het neutraliseren van vrije radicalen. Te veel vrije radicalen kunnen leiden snelle veroudering van je huid en zorgen daarbij ook voor beschadiging. Ook helpt een vitamine C serum bij het verhelderen van de huid en zorgt het voor minder hyperpigmentatie. Dit zijn donkere vlekken en verkleuringen in de huid. Daarnaast stimuleert het de collageenproductie, waardoor je zult merken dat je een stevigere huid hebt en minder last zult hebben van rimpels. Je kunt het serum het beste aanbrengen na het schoonmaken van je huid en voor het hydrateren. Zo kan het beter de huid indringen.

 

Bescherm je huid tegen de zon

 

De laatste stap is om je huid goed tegen de zon te beschermen. De UV-straling van de zon kan namelijk flinke schade veroorzaken. Zo kan het ervoor zorgen dat je al vroeg last krijgt van een verouderde huid, maar het kan ook tot huidkanker leiden. Smeer je gezicht dus meerdere keren per dag in met een SPF van ten minste 30, zelfs op bewolkte dagen en in de winter. Ook wanneer je een moisturizer hebt met SPF, is het belangrijk om af en toe even bij te smeren.