Kaakfysiotherapie, orofaciale fysiotherapie en hoofdfysiotherapie

Steeds meer mensen gaan met hun klachten in het hoofd- en halsgebied naar de fysiotherapeut. Dit kan variëren van hoofdpijn tot pijn in de kaakgewrichten en nekklachten.  Deze klachten worden vaak gerelateerd aan mond, kaak en gebit. Vandaar dat veel fysiotherapeuten zich specialiseren in dat gebied. Je komt ze tegen als kaakfysiotherapeuten, orofaciale fysiotherapeuten of hoofdfysiotherapeuten.

Er is daarnaast tevens een specialisatie in de tandheelkunde die zich richt op dit gebied. Dit zijn de tandarts-gnathologen. De tandarts-gnatholoogmet is gespecialiseerd in kaakklachten en behandelt pijnklachten en problemen met kauwen. De tandarts-gnatholoog komt ook wel in beeld bij pijn in het gezicht. Voor de gnatholoog word je veelal verwezen door je tandartspraktijk.

Voor de hoofdfysiotherapeuten en de variaties daarop heb je geen verwijzing nodig. Je vindt het landelijk overzicht met alle fysiotherapiepraktijken en de bijbehorende reviews hier. Er zijn in Nederland circa vijftig tandarts-gnathologen. 

Mind your Motion kaakfysiotherapie en manuele therapie

In Amsterdam vind je een praktijk voor fysiotherapie die zich gespecialiseerd heeft in het hoofd-/ halsgebied. Mind Your Motion Fysiotherapie en Manuele Therapie is er voor voor gespecialiseerde fysiotherapie en manuele therapie, kaakfysiotherapie, craniofaciale therapie en dry needling. Het uitgangspunt voor de behandelingen is holistisch. Dit wil zeggen dat ze kijken naar 'heel de mens' en alles uitvragen omtrent je klachten maar ook verder gaan dan dat. Bij de intake houden de medewerkers een uitvoerig gesprek met je over je lichamelijke én mentale status. Zo proberen ze in beeld te krijgen hoe zich het een tot het ander verhoudt. En pas dan wordt er een behandelplan gemaakt. Soms betekent dit dat er een gedragsverandering nodig is. 
Het team van Mind Your Motion vraagt daarin je commitment. Dat vergroot de kansen op succes.