De belangrijkste voordelen van Zorgscore

Zorgscore wil de transparantie bevorderen van de zorgsector in Nederland. Daarmee denken we de kwaliteit van de zorg een positieve impuls te geven.

Wij zijn van mening dat kwantitatieve feedback in de vorm van een review leidt tot een hogere mate van zelfreflectie. Voor bedrijven en instanties is dat vanzelfsprekend, in de zorg is dat nog minder het geval. Je klanten/patiënten geven feedback, je analyseert de uitkomsten, je heroverweegt je beleid, je stuurt de processen en de operatie bij en normaal gesproken kom je daar dan als organisatie beter uit.

In het toerisme bijvoorbeeld heeft de opkomst van platforms als Airbnb en Booking.com de kwaliteit van de producten (vakantiehuizen, kamers en hotels) enorm verbeterd. In navolging van Airbnb en Booking hanteren alle bedrijven in het toerisme de regel dat elke huurder van een accommodatie na vertrek wordt gevraagd om een review te schrijven. Bij Airbnb wordt dat ook gevraagd aan de verhuurder. Hierdoor weet elke huurder wat hij kan aantreffen als hij zijn vakantie boekt. Maar ook verhuurders weten welk vlees ze in de kuip hebben.

Wat is de rol van Zorgscore?

Zorgscore laat zelf geen reviews schrijven, maar verzamelt de cijfers van de reviews op andere platforms en laat daar alleen het gemiddelde, de Zorgscore van zien. Daarmee objectiveren we de cijfers. Ze komen immers van verschillende beoordelingsplatforms en, als het goed is, krijg je daarmee ook een relevant aantal beoordelingen te zien als zoekende patiënt. In de zorg is het afhankelijk van de sector en de zorgaanbieder zelf of je genoeg beoordelingen aantreft om je als patiënt een weloverwogen oordeel te vormen.

We vinden dat je verder moet kijken dan de Zorgscore zelf en nodigen onze bezoekers uit om verder onderzoek te doen op de beoordelingsplatforms die wij geselecteerd hebben en op de website van de zorgaanbieder zelf. Wij tonen immers niet de geschreven beoordelingen, maar alleen de gemiddelde cijfers. Zorgscore is bedoeld als startpunt en als vergelijkingssite voor het vinden van de beste zorg bij je in de buurt.

Ben je Zorgaanbieder? Klik hier.

Meer weten over onze organisatie? Klik hier.